האם מותר ללמוד פירוש הסולם על הזוהר?

  • כ"ט סיון התשע"ט

שאלה

האם פירוש הסולם נאסר על ידי גדולי ישראל או שהוא מקובל? תודה!

תשובה

שלום רב,

פירוש הסולם לא נאסר על ידי גדולי ישראל, אלא להפך, בתחילת הספר יש הסכמות מגדולי ישראל של התקופה ההיא, הלא המה: הרב חיים שאול דוויק הכהן, הרב יוסף חיים זוננפלד, האדמו"ר מגור רבי אברהם מרדכי אלתר (בעל האמרי אמת), והאדמו"ר מבעלז רבי אהרן רוקח, זכר צדיקים לברכה. וע"ע בספר שערי הלכה ומנהג חלק יורה דעה (עמוד קעה) מה שכתב בזה.

בברכה,

הלל מאירס