הריון ללא נישואין, הילד ממזר?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בס"ד האם אישה טרם התחתנה .. נכנסה להריון! לאדם רווק אשר איתו מתחתנת. האם הילד נקרא ממזר מה הדין אם יש אפשרות למחול ,לכפר מה יש לעשות

תשובה

שלום וברכה

אם כי העוון חמור מאוד, לקיים יחסים ללא נישואין וללא טהרה, אין הילד ממזר, ויכולה את להתכפר בתשובה, -חרטה לשעבר וקבלה לעתיד ובעיקר בענין הל` הטהרה, ואם תשמרי עם בעלך את הל` הטהרה כדין, ובצירוף שמירת שבת אשר כוחה רב לכפר עון, תתכפרי לגמרי, ובודאי אין לעכב את החתונה, ואציין שכמובן עליכם להזהר מנגיעה כלשהוא עד החתונה. אם את רוצה הדרכה בענין הל` הטהרה, שילחי לי מייל בטופס שאלה חדשה, ואדריכך, בעז"ה.

בהצלחה, ויה"ר שכל עוונותיך תמחקנה, בנימין שמואלי