תפילה וברכות

כשמברכים המוציא יש להחזיק את הלחם ביד ימין או בעשר אצבעות?

  • א' תמוז התשע"ט

שאלה

כאשר מברכת המוציא האם עלי להחזיק את הפת ביד ימין או עלי להחזיקה ב-10 אצבעות?
שמעתי את 2 הגרסאות, אשמח לדעת מה הדבר הנכון לעשות. תודה!!

תשובה

שלום רב,

אמנם כל דבר מאכל או ריח צריך להחזיק ביד ימין בשעת הברכה (שלחן ערוך סימן רו סעיף ד), אולם לחם יש להחזיק בשתי ידיים בשעת הברכה, שיש בהן עשר אצבעות כנגד עשר מצוות התלויות בלחם (שם סימן קסז סעיף ד), כי עשר מצוות אדם עושה עד שלא יאכל פרוסת לחם, בשעת החרישה "לא תחרוש בשור ובחמור יחדיו", בשעת הזריעה "שדך לא תזרע כלאיים", בשעת דישה "לא תחסום שור בדישו", לקט שכחה ופאה, תרומה ומעשר ראשון ושני וחלה (משנה ברורה שם ס"ק כד).

בברכה,

הלל מאירס