עמידה או ישיבה בקידוש

  • א' תמוז התשע"ט

שאלה

שלום,
מספר שאלות שהתעוררו לאחרונה:
1. נוהגים לעמוד בקידוש ליל שבת ולשבת בקידוש היום,
מצד שני בהבדלה יש צורך לשבת בכדי לצאת ידי חובה ומאידך לעמוד בברכת הגומל בכדי לצאת ידי חובה.
ממה נובע ההבדל בכל המקרים?

2. בחנויות הדלק השונות אפשר לרכוש בין היתר כוס קפה חם / קר.
קיימת חנות מאוד קרובה לבית הפתוחה בשבת, אך כל המוצרים כשרים.
האם אפשר לקנות שם קפה? האם יש הבדל אם מדובר בקפה קר או חם?

ענין אחר,
טרם תפילת שחרית, יש את עקידת יצחק, סדר הקורבנות ועוד.
במידה ויש זמן מוגבל, מה הכי חשוב להתפלל?

תודה רבה!

תשובה

שלום וברכה

1. על פי נגלות התורה יש מקום לעמוד בקידוש הלילה רק עד ברכת בורא פרי הגפן שאז יש לשבת ולסיים את הקידוש בישיבה המנהג לעמוד בקידוש הלילה הוא מנהג על פי הקבלה ויש הנוהגים בכל מעשיהם על פי הקבלה שעומדים גם בקידוש היום.

דנו הפוסקים בסיבה שיש לברך הגומל מעומד וכתבו כמה טעמים בדבר ואחד מהם שמאחר וזה ברכה שצריך לברך בציבור על כן יש לאומרה מעומד לכבוד הציבור או בגלל שזה כמו קרבן תודה והקרבת הקרבן היתה רק מעומד.

2. מעיקר הדין מותר אבל ראוי מאוד להימנע מלחזק ידי עוברי עבירה.

3.  https://www.hidabroot.org/question/36092

בהצלחה,