חברה והשקפה

מום מורכב בלב

  • ב' תמוז התשע"ט

שאלה

שלום רב ביתי הבכורה נולדה עם מום לב מורכב עם חור במחיצה עם כלי דם הפוכים והצרויות בכלי הדם והרופאים אומרים שיש להשתיל לה מסתם עקב ההצרויות. אני מתנגדת לניתוח והרופאים אומרים לי שהיא בסכנה באם לא תנותח. האם בעזרת תפילות שמתפלל לאלוקים הבת שלי תבריא והמום יתוקן והיא לא תצטרך את הניתוח? האם אני יכולה לסמוך על כך שהתפילות יבריאו אותה והמום יתוקן לבדו מהתפילות שמתפלל? האם אלוקים כל יכול והוא יכול בדרך נס להבריא אותה? האם תפילותיי יעזרו?

תשובה

שלום וברכה

בוודאי שלוקים כל יכול ויכול לעשות ניסים ונפלאות אולם ההקב"ה ברא את העולם שננהג כדרך הטבע ומאחר ולפי דרך הטבע אין הלב מתרפא מעצמו והקב"ה נתן לרופאים את השכל והכלים לרפאות מחלות אלו, הרי שבוודאי חובה להשתדל בדרך טבעית וללכת לניתוח שיציל את חיי הבת כפי שהקב"ה חנן לרופאים דעה לעשות זאת.

בוודאי שיש להמשיך ולהתפלל שהכל יעבור בשלום ושעד זמן הניתוח הקב"ה יבריא את הבת לחלוטין אולם אין זה פוטר את ההשתדלות הטבעית לרפואה בדרך הטבע.

תזכי לרוב שפע ברכה ובצלחה ובריאות איתנה לבתך ותזכי לראות ממנה עוד דורות בראים ושלמים.

בהצלחה,

בנימין שמואלי

.