האם צריך לברור תבלינים?

  • ד' תמוז התשע"ט

שאלה

האם תבלינים אם הכשר טוב (שכתוב עליהם "יש לבדוק לפני השימוש) צריך הכן לברור אותם אם מיד אחרי הקניה אני שמה אותם במקפיא או במקרר
ואם כן איך בודקים אותם? (כשאני בודקת לוקח לי הרבה זמן וגם כשקניתי מסננת שכתטב על זה לברירת תבלינים התבלינים כלל לא אוברים דרכו)
מה שמעורר בי לברר אם הכן צריך לברור זה כיוון שאני היחידה (ואני חרדית) שבוררת בסביבה שלי וככולם אומרים לי שלא צריך ושאני ממש מגזימה,
אז אשמח לתשובה שתפקח את עיני ותסיר אותי מן הספק.

תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

בדרך כלל תבלינים שלא נראים עליהם קורים והם טריים יחסית ולא ישנים מאוד, אין בהם חשש.