חברה והשקפה

’אבולוציה’ האמנם?

  • ה' תמוז התשע"ט

שאלה

אבולוציה

שלום, אומרים שיום 1 אצל הקב"ה הוא כ 1000 שנה (או אף הרבה יותר???). לכן האם ייתכן לומר שהקב"ה שברא את כל עולמינו ואת הגלקסיות, ואת האדם, ובע"ח - ברא אותנו ואת בעלי החיים במהלך תקופת זמן של אלפי או מאות שנים או מליוני שנים ע"י ה'אבולוציה' בלשון המדענים?? מוכרח אני לומר שעד עכשיו הייתי בטוח לחלוטין ועם אמונה שלימה שה' ברא את האדם ובעלי החיים במאמרו, בדיבורו כהרף עיין ולא בתהליך ממושך מאד של אלפי או מליוני שנים. אשמח מאד לדעת מה הרב יאמר לגבי זה.

בברכה

תשובה

שלום וברכה,

במציאות האלוקית אין בכלל מושג של 'זמן', שכן אלוקים אינו נע ולא מזדקן (זמן הוא מושג שתלוי בתנועה).

מציאות האלוקים קבועה ויציבה - ה' נצחי.

לפיכך, 'יום' של הקב"ה אינו 1000 שנים וגם לא ביליון ביליוני שנים. לאף 'זמן' אין משמעות בעיניו, כי הוא מעל הזמן.

הפסוק "אלף שנים בעיניך כיום אתמול כי יעבור" מבטא את תוכנית הבריאה שנמשכת אלפי שנים. הקב"ה ברא את העולם הנוכחי עבור ששת אלפים שנה, כשכל אלף מייצג התקדמות בהיסטוריה של העולם לקראת הגאולה השלמה. אנו כעת לקראת האלף השביעי.

דוד המלך ע"ה ממחיש זאת כ"יום" אצל הקב"ה אשר נמשך אלף שנים, לתאר עד כמה רחבה ואדירה היא תוכנית הבריאה שתכנן - לעומת חיי אדם בודד.

ראה במאמרי "אלף שנים בעיניך":

https://www.hidabroot.org/article/219586

ולגבי גיל היקום:

https://www.hidabroot.org/article/75298

בברכה,

דניאל בלס