תפילה וברכות

אני גיורת האם אני צריכה לברך שלא עשני גויה?

  • ה' תמוז התשע"ט

שאלה

אני גיורת מגיל 4, עד לא מזמן לא ידעתי שאני לא יהודיה מלידה. יש לציין שאנחנו חרדים למדנו במסגרות חרדיות במאנסי, אמא שלי גם התגיירה וממש נראית חרדית. עד עכשיו בירכתי שלא עשני גויה, אבל בעלי אמר לי ששאל רב ואמר לא לברך, ואמא שלי שאלה את הרבנית... ואמרה שכן לברך. תודה אשמח לתשובה מפורטת

תשובה

שלום רב,

אכן נכון הורה אותו רב שאת צריכה להפסיק לברך שלא עשני גויה.

מקורות: כן כתב הרמ"א (סימן מו סעיף ד) שאין לגר לברך שלא עשני גוי, שהרי היה גוי מתחילה. ואמנם ברמ"א שם מבואר שגר יכול לברך "שעשני גר", אולם כתב המשנה ברורה (ס"ק יח) שיש חולקין בזה, וטעמם שלא שייך לומר "שעשני", כי הגיור לא היה כי אם מצד בחירתו הטובה שבחר בדת האמת. ע"ש. וספק ברכות להקל.

בהצלחה רבה,

הלל מאירס