חברה והשקפה

שאלה עבור ה’חוזרים בשאלה’.

  • ז' תמוז התשע"ט

שאלה

שלום לכבוד הרב זמיר כהן שליט"א,

רציתי לשאול לגבי אותם בחורים , שגדלו בבית דתי או חרדי , והחליטו לחזור בשאלה (לא מתוך כפירה חלילה) אלא מתוך פגיעה קשה שהם חוו מאנשים שהם דתיים או חרדים , עד כדי כך שזה פגע בהם מבחינת נפשית באופן קשה ביותר, האם בחור או בחורה שהחליטו לחזור בשאלה משום שהם מרגישים כי זו האופציה היחידה לחזור להיות שפויים יותר , האם הם חלילה עלולים לאבד את כל המצוות שעשו בחייהם ע"י שהם חוזרים בשאלה ? האם חלילה הם עלולים לאבד בכך את העולם הבא שלהם? תודה רבה.
אם אפשר מכבוד הרב תשובה מפורטת אשמח מאוד
(ולצערם הרב , כי הם מאמינים בקב"ה)

תשובה

שלום וברכה

הלוואי וכולם יזכו לעולם הבא, גם אלו שפרקו עול המצוות ובעז"ה בוודאי כולם ישוב בתשובה שלימה.

מבואר בגמרא שמי שתוהה על הראשונות דהיינו שהוא מתחרט על כך שהוא שמר מצות בעבר, מפסיד את כל המצוות, על כן מי שפרק עול תורה מתוך כפירה ומתחרט על כל השנים שבהם שמר מצוות מפסיד את כל מצותיו לגמרי או מי שעזב את דרך התורה ומנסה לשכנע אחרים לעזוב את דרך השם גם הוא לא יזכה כנראה לעולם הבא כי הוא מחטיא את הרבים. אולם אדם שמתוך קושי לא הצליח להתגבר על יצרו ואינו שומר כרגע מצוות אולם הוא יודע ומבין שהדרך הנכונה היא דביקות בתורה ובמצוות, לא יפסיד את כל המעשים הטובים שעשה ובוודאי יזכה לעולם הבא לאחר שיזוכך מכל הזוהמה שדבקה בה.

בתפילה שכולנו נזכה להיות דבקים בה' - ואתם הדבקים בה' אלוקיכם חיים כולכם היום.