נשים

האם זה בעיה ש-בת פחות ממצות תלך לא צנוע

  • ז' תמוז התשע"ט

שאלה

שלום כבוד הרב !
שמי טל מועלם .
אני רואה בנות שהולכות לא צנוע הם לא בגיל מצוות האם זה בעיה ?
הרי רק בגיל מצוות זה חובה אבל מצד שני אנו רואים בזה משהו לא צנוע ואני לא לגמרי מבינה את הסיבה

תשובה

שלום וברכה

ילד קטן לפני גיל המצוות אכן פטור מכל המצוות, אולם חובה על ההורים לחנך את בנותיהן ללכת בצניעות. חנוך לנער על פי דרכו גם כי יזקין לא יסור ממנו.

נחלקו הפוסקים האם מגיל 3 חובה לכסות הכל או רק מגיל מאוחר יותר 7-9.

בהצלחה,