חברה והשקפה

כיצד ייתכן שהיה פיגוע בליל הסדר

  • ח' תמוז התשע"ט

שאלה

שלום לכבוד הרב
זה זמן מה מציקה לי השאלה, אני יודע לחלוטין שהתורה אמת רק קצת לא הבנתי איך ייתכן שבליל הסדר שהוא ליל שימורים התרחשו אסונות ופיגועים חמורים ?
תודה

תשובה

שלום וברכה,

מאז חורבן בית המקדש אנו נמצאים בגלות רוחנית, שמתבטאת בהסתר פנים שתימשך עד ביאת המשיח. כיום הנשמות חוזרות בגלגול כדי לעמוד בניסיונות אחרונים. מי שמחזיק באמונתו בעוז - זוכה לאוצרות רוחניים גדולים, דווקא בגלל קשיי הדור.

עם בוא הגאולה השלמה נזכה לשלום עולמי, כדברי הנביאים, ולא נראה עוד צרות ואסונות. ראה עוד בהרצאה "נבואות אחרית הימים" של הרב זמיר כהן:

https://www.hidabroot.org/video/60719

בינתיים נוכל להתחזק באמונה ששום דבר לא קורה במקרה ולא לחינם. אסונות מרעישים נועדו לעורר את לבנו להתחזק ולחזק, וכך לקרב את הגאולה, שבה לא נידרש עוד לנסיונות קשים.

בברכה,

דניאל בלס