חברה והשקפה

לאיזה זרם חרדי כדאי להשתייך?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום וברכה. אני בדרך לחזור בתשובה, וברצוני לשאול אתכם: קיימים כל מיני "סוגים" של דרכים להאמין? כאילו לא יודעת, יש כל מיני - יש את החרדים, את החב"ד, יש את ברסלב ויש חסידים ועוד... אין לי מושג מה כל קבוצה אומרת, אבל יגיע הזמן שגם אני אצטרך להשתייך לאיזו קבוצה, הלא כך? איך אדע במה לבחור? הרי כל אחד יגיד לי את הדרך שהוא חושב לנכון... אם יש איזה ציטוט, משהו שעוזר לדעת יותר, אשמח אם תוסיפו אותו לתשובתכם. תודה רבה!

תשובה

שלום וברכה

הנה עיקר התורה והמצוות שווים אצל כולם, אך החילוק הוא בדרכי העבודה שתכלית כולם להגיע לקירבה לה`. וכולם אהובים וכולם ברורים וכולם רוצים בקרבת ה`, ונוהגים על פי התורה.

וענין ההתקשרות לחוג מסוים הוא ענין של הרגשת הלב, איזה דרך את תרגישי יותר קרובה לליבך. כולם חיילים בצבא ה` אך ביחידות שונות וכולם ביחד נותנים את הכתר למלך. (מלבד מיעוט שולי וקיצוני של תת קבוצות שאסוא להתקרב איליהן) וע"כ התחזקי היטיב בשמירת המצוות ולאחר מכן תוכלי לבחור לך, את הקבוצה שעבודת ה` שלה קרובה לליבך. וכולם כשרים. אני אישית חסיד, ואני מאמין שתמצאי הרבה עוז ושמחה ותמיכה בעבודת ה` ע"י תורת החסידות.

בהצלחה בדרכך, ותתגברי על כל המפריעים. בנימין שמואלי