נשים

אולטרסאונד נשים

  • י"א תמוז התשע"ט

שאלה

שלום הרב.
הרב הגאון שלום כהן שליט"א אמר שלכתחילה לא טוב שהאשה תלך לאוטרסאונד.
מנגד, שמעתי מפי רבנים שאשה שלא הולכת לאוטרסאונד אלא סומכת על הנס הריהי כשופכת דמים מן הסיבות הבאות:

1. בבדיקת אולטרסאונד ניתן לאבחן גם בעיות שקשורות לחיי האם, כגון שליית פתח המחייבת ביצוע ניתוח קיסרי לצורך הצלת האישה ממוות במהלך לידה רגילה.

2. ישנן מחלות עובריות הניתנות לאבחון באולטרסאונד כגון האטה בגדילה תוך רחמית, אשר ללא מעקב צמוד או יילוד מוקדם עלולות להסתיים במות העובר חלילה.

3. חלק מהמומים המאובחנים בהריון ניתנים לתיקון תוך רחמי או לתיקון מיידי לאחר הלידה, כך שאם המום לא יאובחן בזמן לא ניתן יהיה להציל את העובר או את היולדת.

4. ישנם מומים עובריים שאינם מאפשרים חיים מחוץ לרחם, וכבר דנו הפוסקים בשאלת היתר הפלה במקרים אלו ואחרים. מדובר בשאלה פרטית ורגישה אשר מבחינה הלכתית ניתן לדון בה רק לאחר קבלת מירב הפרטים מבדיקת האולטרסאונד.

כיצד לנהוג?
תודה

תשובה

שלום וברכה

ראי כאן את דעתינו בעניין

https://www.hidabroot.org/article/1115771

וכן https://www.hidabroot.org/video/60915