תפילה וברכות

ברכות על גלידה בגביע וטיפול בביצים שננטשו על ידי יונה

  • י"ג תמוז התשע"ט

שאלה

שלום רב,
א. כשאוכלים גלידה בגביע, האם יש לברך ברכה ראשונה או אחרונה על הגביע? (ידוע לי שעל הגלידה לא מברכים ברכה אחרונה)
ב. בחלון ביתי 2 ביצים שיונה דגרה עליהם. זה זמן שהיא לא דוגרת עליהם יותר. מה עליי לעשות עם הביצים?
בברכה ובתודה,
הדס

תשובה

שלום וברכה

א. יש בזה חילוקים שונים ודעות שונות ולמעשה ראוי לאכול דבר קטן של מזונות לפני אכילת הגלידה עם הגביע.

ב. יכולה לזרוק.