נשים

איך עושים התרת נדרים?

  • ט"ז תמוז התשע"ט

שאלה

שלום כבוד הרב
לפני כארבע שנים לקחתי על עצמי ללבוש חצאיות(לא הזכרתי מילת נדר ) ממה שזכור לי אמרתי לעצמי בפנים בעזרת ה' לוקחת על עצמי חצאיות. מאז אני מתענה עד שמוצאת משהו שמתאים למידה שלי ושתהיה חצאית צועה כי הרוב עולת תוך כדאי הליכה. קיצור בשנה האחרונה עברתי גם קשיים בריאותיים גם כלכליים וגם עקב תסכול פנימי שקשור לחצאיות החלטתי לשלב גם מכנס לעבודה וללימודים וגם חצאיות ליצאות ערב ואירועים. לפני החגים ששוחחתי עם רב דרך הידברות וגם רב של משפחה שמכירה וניסתי למשוך עוד קצת וזה ממש קשה לי. אני מסתובבת הרבה באוטובוסים ולא יושבת מהפחד שיראו משהו כי הבנות מעירות לי שרואים מה בפנים. גם בלימודים מפחדת לשבת מול אנשים אם השולחן פתוח וגם העבודה שלי פיזית במחסן ובסופר לסדר סחורה לעלות על סולם וזה מגביל וגם כל הזמן מבקשת מחברה שלי שתעזור לי על מנת שהבחורים לא יציצו ושמתנקשת בדברים נהיה לי כחול ברגל ואז גם מסתכלים כל היום על הרגליים ומעירים כבר זה לא צנוע בעיניי ומציק. ניסתי במשך 4שנים כמעט וזה נהיה קשה מיום ליום עוד יותר. כבוד הרב
השאלה אם חייבת התרת נדרים ומה הדרך?
כי פעם קראתי בווצאפ ב2 הלכות ביום
שמצריך 2 אנשים יראי שמיים להתרת נדר.
למרות שהמילה נדר לא יצאה לי מהפה אבל בגלל שזה כמו הבטחה אז צריך התרה נכון?
אגב לקחתי על עצמי במקום חצאיות שמירת נגיעה ככה שלא לוחצת יד לא מנשקת ולא מחבקת בכלל כבר חודשיים.
תודה מראש ושבת שלום

תשובה

שלום וברכה

אשרייך שקיבלת על עצמך לשמור נגיעה. מעלה גדולה עד מאוד יש בדבר, זכותך גדולה ובוודאי תביא לך שפע ברכה והצלחה בכל העניינים.

לא מומלץ לוותר על הקבלה הטובה שלך שקיבלת על עצמך ללכת בביגוד צנוע חצאית, מלבד עצם הצניעות יש בזה אמירה שאני מאלו שעושות את רצון ה' והולכות כיראי ה'.

אמת שאין ללכת בחצאית קצרה ויש למצוא את החצאית המתאימה לך, אבל גם אם קשה למצוא את החצאית הזו, שווה כל מאמץ כדי להישאר בקבלה הטובה שלך של הצניעות.

התרת נדרים צריכה אכן להיות בשלושה גברים שtחד מהם תלמיד חכם הבקי בהלכה ויודע איך להתיר נדרים.

חיזקי ואמצי,