טבילת כלים

  • י"ח תמוז התשע"ט

שאלה

שלום רב,
לפני כ-16 שנים, בעת שנישאתי, הייתי מסורתית. מאז ומעולם שמרתי על הפרדת כלים - בשר וחלב, ועל הפרדת כלי חמץ וכלי פסח - לגמרי! - אך הכלים שהשתמשתי בהם בביתי לאחר הנישואין היו לא טבולים.
ב"ה התחזקתי מאד (חרדיתת) ובשש השנים האחרונות לערך אנו מקפידים מאד על טבילת כלים כהלכה בעז"ה בלי נדר.
שאלתי היא מה עליי לעשות עם הכלים שבביתנו וייתכן שאינם טבולים (כי הם מהתקופה ההיא, שבה טרם הקפדנו על כך)? כאמור בשנים האחרונות אנו מקפידים מאד.. האם זה בטל בשישים? איני יודעת גם לעשות את ההפרדה ולהבחין מה הוטבל ומה לא. אנא עזור לי בעניין.
בברכה ובתודה,
הדס

תשובה

שלום וברכה

אשרייך ואשרי חלקך שזכית לכך.

יש להטביל את כל הכלים הלא טבולים. במקרה של ספק יש להטביל גם את כלי הספק.

בברכה,

בניממ