חגים ומועדי השנה

האם מותר לילדים קטנים לשמוע שירים בשלושת השבועות?

  • י"ט תמוז התשע"ט

שאלה

1. שלום, רציתי לשאול האם מותר לשמוע שירים בשלושת השבועות.
2. מה לגבי ילדים קטנים?
3. מה לגבי נערות חרדתיות/מדוכאות?
תודה

תשובה

שלום רב,

1. יש להימנע מלשמוע שירים המלווים בכלי נגינה בשלושת השבועות (שו"ת יחוה דעת חלק ו' סימן לד).

2. ילדים מעל גיל חינוך, דהיינו גיל שש, צריכים ג"כ להימנע משמיעת שירים. ומתחת לגיל זה מותרים (נחמת ישראל פרק ג סעיף ד).

3. תשתדלנה להסתפק בשירים ווקאלים. ואם זה לא מספיק, יכולות להקל לשמוע שירים בצנעה כפי הנצרך להן.

בברכה,

הלל מאירס