האם מותר לאיש לשמוע שירה של נשים ברדיו?

  • כ' תמוז התשע"ט

שאלה

שלום לכבוד הרב!

אני יודעת שאסור לשיר ליד גברים,
אבל שמעתי שגבר יכול לשמוע שיר של אישה ברדיו.
רציתי לדעת אם זה נכון.
והייתי גם רוצה לדעת מזה בדיוק קול באישה ערווה.

תודה רבה!!

תשובה

שלום רב,

נכון שאסור לגבר לשמוע אישה שרה משום קול באישה ערווה (יעויין שלחן ערוך אבן העזר סימן כא סעיף א, ומשנה ברורה סימן עה ס"ק יז) -

מכל מקום דעת כמה פוסקים, שמעיקר הדין מותר לשמוע קול שירה של אישה ברדיו אפילו אם היא בחיים והוא מכיר אותה, היות שאין זה קול אישה ממש, אלא חיקוי של קולה על ידי גלי חשמל (שו"ת יביע אומר חלק ט' חלק אורח חיים סימן קח אות מג). כמובן שכל זה הוא באופן שהמילים של השיר נקיות לגמרי, ולא גורמות לשומע שום הרהור.

ראי עוד כמה פרטים בהלכה זו https://www.hidabroot.org/question/227250

בברכה,

הלל מאירס