הלכות בטיול

  • כ"א תמוז התשע"ט

שאלה

שלום :) אחותי ואני מתחילות בימים הקרובים טיול של חודש בנחלי הצפון, טיול ששתינו כל אחת מהסיבות שלה צריכות אותו עכשיו ולכן אנחנו לא דוחות אותו, וזה גם הזמן שמתאפשר לנו. ובכל מצב לטייל זו מצווה אז אני לא דואגת :) וכמובן שננקוט באמצעי זהירות כמו שצריך בכל מצב :) יש לי כמה שאלות:
שבת-
1. אם מותר לטייל בשבת, ואם כן אם מותר להכנס ליישוב בשבת או רק להיות בישוב/ בדרך (מחוץ ליישוב) ולא לעבור ביניהם (אנחנו עם תיקים גדולים על הגב כמובן)
2. אם צריך להדליק נרות (אין דרך הכי בטיחותית) או אפשר לצאת בהדלקה של אמא בבית (אשכנזים)
צניעות- בנחלים אם יש אנשים נוספים אם בסדר להיות שם, ומתי אפשר להכנס? כשאין שם עוד אנשים?, ולגבי ייחוד אם יהיה באיזור שנישן אדם נוסף .. למרות שלדעתי זאת לא בעיה שתיווצר ככ
טיול בשבוע שחל בו ט באב- מתי מותר להתקלח, לכבס, אם מותר לטייל ב-ט באב עצמו בלי להכנס למים
מעשרות- אם נקטוף צמחי מאכל, ידוע לי שבחוץ אם לא מביאים הביתה לא צריך לעשות, השאלה אם אנחנו כל הזמן בטיול הדין משתנה כי אנחנו רק בשטח ולא חוזרות הביתה באותו זמן. ואם כן, מעשרות רק על פירות או גם כל העשבים והצמחים השונים?
תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

מצטער שלא עניתי בזמן.

1. אסור ללכת יותר מארבע אמות - כ2 מטר עם תיקים במקום שאין עירוב.

2. מאחר ואתם צרייכם לשהות במקום אחד כל השבת אתם צריכים להלדיק נרות במקום שהייתכם. אם זה לא אפשרי יש להדליק פנסים ויש לברך עליהם.

בעניין צניעות

מותרלהכינס לנחל גם אם יש זרים כמובן בצניעות מלאה.

טול בשבוע שחל תשעה באב אם תרגישו ריח לא נעים זיעה תוכלי להתקלח במים קרים כפי הצורך.

כל מה שגדל בהפקר אין צורך להפריש מה תרומות ומעשרות.

בהצלחה,