חברה והשקפה

"שמש בגבעון דום"

  • כ"ה תמוז התשע"ט

שאלה

רציתי לשאול: אני מכירה את הפסוק "שמש בגבעון דום" - שיהושע אמר זאת ואז השמש עצרה את מסלולה.

אבל הרי ידוע שכדור הארץ מסתובב סביב השמש, ולא להפך. קראתי שהעולם מסתובב סביב השמש כי הוא קטן יותר ממנה, והמסה שלה מושכת את כדור הארץ סביבה, וקולעת אותו בכוח המשיכה שלה.

אז חשבתי שאולי מדובר כאן על שכדור הארץ הפסיק להסתובב וכך למעשה השמש "עצרה", אך גיליתי שאם כדור הארץ היה מפסיק להסתובב היינו עפים במהירות נורא גדולה מהעוצמה של הפסקת הסיבוב והיינו מתים.

אז איך זה מסתדר עם הפסוק הזה?
תודה!

תשובה

שלום וברכה,

אפשר שה"זמן" נעצר או האט - ולא שהכוכבים השתנו בתנועתם.

מכל מקום, הביטוי "שמש בגבעון דום" מתאר את מה שנראה בשמי גבעון - השמש ניצבת בשמים לאורך זמן. זו עדות אנושית של האנשים היושבים בגבעון המביטים לשמים. הנס יכל להיעשות בדרכים רבות, עליהן הרחבתי במאמרי:

https://www.hidabroot.org/article/188186

בברכה,

דניאל בלס