מהי הגדרת התואר גאון?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בס"ד כבוד הרב שלום מהי הגדרת "גאון" שמוצמדת לרבנים כלומר איך הם זוכים בתואר זה ועוד שאלה ללא קשר: האם הרב זמיר כהן לומד קבלה תודה

תשובה

שלום

`גאון` הוא כינו עתיק בן כאלף וחמש מאות שנה, והכינוי היה ניתן למי שבקי בכל שישים המסכתות בתלמוד, גאון בגימטריא שישים. כיום, לפי ירידת הדורות, מקילים קצת בזה והתואר גאון ניתן גם למי שאינו בקי בכל התלמוד כולה.

ואכן הרב זמיר כהן מאחר שכבר הרבה שנים שהוא עוסק בתורה הנגלית, הוא ראוי כבר להיכנס בשערי החכמה העליונה הזאת, הנקראת קבלה, ולמיטב ידיעתי הוא אכן עושה כך. בהצלחה - מנשה ישראל