חברה והשקפה

למה מתנגדים כ"כ לחוק הגיוס?

  • כ"ח תמוז התשע"ט

שאלה

שלום רב,
עם הסבב של הבחירות שמתקרב אני לא יכולה שלא לתהות האם גם הפעם לא תום ממשלה בגלל חוק הגיוס, ומכאן שאלתי זו.
איך שאני לא מנסה להסתכל על זה, אני רואה כאן הזדמנות גדולה וחשובה יותר לחיזוק הקשר עם בורא עולם ולאהבת חינם.
ברור לי שיש עניינים שצריך לטפל בהם כגון נושא הכשרות כדי לאפשר לדתיים לשמור כמו שצריך, אבל זה משהו שניתן לדרוש ולטפל בו במו"מ וע"י כך לזכות את הרבים.
בנוסף ברור שבני הישיבות יצטרכו לקבל פטורים כדי לקיים מצוות כאלה או אחרות, אבל זה רק אומר שיהיו כאלה שלא מקפידים על המצוות האלה יעשו אותן רק בשביל הפטור, כמו שרבים עושים בספירת העומר כדי לא להתגלח.
ואם זה לא מספיק, בני הישיבות יכולים להיות שגרירים שיקרבו את האחים הרחוקים מהדת וינפצו דעות קדומות.
אתה יודע כמה זה משמעותי לאדם לפגוש מישהו מלא באמונה, יודע שיש לו חשיבות ושהוא שמח בחלקו בתקופה הכי מבלבלת של החיים?
וגם- מה יקרה כשהוא יבין מהמפגש עם בני הישיבות שהדת והדתיים הם בכלל לא מה שהוא חשב? אתם לא חושבים שזו לא הזדמנות יקרה לבנות גשר?
נכון, אתם לא מכינים את הנערים האלה להיות שגרירים, אבל אתם יכולים להכין אותם.
אתם יכולים להוסיף תכנים ללימודים שלהם שיכינו אותם להתמודדות הזו ושיעזרו להם לסחוף אחרים ולא להיסחף. פשוט צריך לדרוש לכך זמן ומשאבים.
וגם- רק משום שיצא לאדם להיתקל לסיטואציה מפתה לא אומר שהוא יוותר על הערכים שלו ויתפתה.
ברור לי שזה לא ציור פשוט ברור וורוד כמו שציינתי, וזה מורכב, אבל בורא עולם לא נותן ניסיון למי שלא מסוגל לעמוד בו, הוא לא רוצה שיתרחקו ממנו, אז אני מאמינה שהם לא יפלו כ"כ מהר, ואלה שכן, אני בטוחה שהם עתידים ליפול גם בלי לשרת בצבא, כי זו הדרך שנבחרה בשבילם.
אז למה לא למנף את הנושא, לפתוח במו"מ וליצור הזדמנות אמיתית לשינוי?

תשובה

שלום וברכה

לא כך הבנתי.

הסיבה שאנו מתנגדים בכל דרך לגיוס בני ישיבות שתורתם אומנותם, היא כי חייבים את כוח התורה שיגן עלינו ועל כל בית ישראל ועל החילים בפרט ולכן אין כל מקום לפשרה בעניין זה. ללא לימוד התורה נפסיד חלילה בקרב.

לאלו שאינם לומדים היינו יכולים להסכים לגיוס באם הצבא היה מאפשר את כל התנאים ליראי ה'. אי אפשר ללכת לצבא ולהכנס את עצמך לניסיון ולומר שבורא עולם לא מכניס לניסיון שלא יכולים לעמוד בו. כאן האדם מכניס את עצמו לניסיון ברצונו ולכן עלינו לעשות הכל שהצבא יתאים לירא ה' ולא להיכנס לניסיון מיותר.

אם עדיין נשארו שאלות, נא לכתוב ונשמח לעזור.