חברה והשקפה

מה שנקבע

  • כ"ט תמוז התשע"ט

שאלה

היי שמעתי שיעור שאמרו בו שמה שנקבע נקבע כלומר אם זה שלך זה יהיה שלך ואם זה לא אז זה אף פעם לא יהיה שלך.. השאלה שלי היא איך יודעים נגיד לגבי חתונה אם נקצב לי להתחתן ולהביא ילדים או יכול להיות שנקצב להישאר לבד.. איך אפשר לדעת?

תשובה

שלום וברכה

על האדם לעשות את מה שהוא צריך לעשות ובדרך כלל רוב רובם של האנשים נגזר עליהם לזכות לזוגיות ולילדים ולכן יש לעשות השתדלות סבירה לכך כשם שעושים השתדלות סבירה לפרנסה למרות שלא מובטח לנו פרנסה אבל בדרך כלל לרוב בני האדם הקב"ה קוצב מזונות והם משתדלים להגיע לכך כך גם בעניין של הזיווג ובכל עניין לנסות לעשות השתדלות ראויה לקבל את הנצרך לך אבל רק השתדלות סבירה וראויה ובעז"ה תזכי לזיווג הגון ולפרנסה מררוחחת ולישעות ה' בכל העניינים.