חגים ומועדי השנה

האם הלכתית מותר לקרוא פרק שירה בתשעה באב?

  • ב' אב התשע"ט

שאלה

שלום כבוד הרב!
אני אומרת פרק שירה במשך 40 יום- ונוהגת לאומרה עד השקיעה (שמעתי שעד זמן זה ניתן לאומרה מכיוון שלאחר מכן נחשב כבר ליום חדש ויוצא שכביכול פספסתי יום) לכן רציתי לשאול מה לגבי יום תשעה באב, האם מותר לומר ביום עצמו עד השקיעה?
תודה רבה!

תשובה

שבוע טוב,

אין היתר לקרוא פרק שירה בתשעה באב עצמו, ותוכלי להשלים את קריאתו במוצאי תשעה באב, ובעזרת ה' זה לא יזיק לסגולה.

מקורות: יעויין אשרי האיש חלק ג' (פרק עא סעיף כב) ונחמת ישראל (פרק לט סעיף נא).

בברכה,

הלל מאירס