הליכה לבית ההורים כשמחללים שם שבת

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום, אני חילונית בת 28 מבית מסורתי.לאחרונה התקרבתי מאוד ליהדות, ואני מעוניינת להתחיל לשמור שבת באופן הדרגתי. אבי נפטר לפני 12 שנה. ארוחת שישי היא חשובה מאוד אצלנו, כיוון שזה ויום שבת בד"כ הימים היחידים בשבוע בהם אני אחיי ואמי נפגשים. אמי לא מבשלת בשבת (פלטה), אך יש אור וטלויזיה. על מנת לא לפגוע בה או להעציב אותה חשבתי לשמור שבת בביתי, ללכת ברגל בערב יום ששי לביתה. השאלות שלי הן: 1. האם זה גם נחשב כמצווה למרות שבביתה יש טלויזיה דלוקה ואור 2. מה אעשה בחורף כשיש גשם אסור להשתמש במטרייה (קראתי בפורום) אני מודה על האתר הנפלא, שעזר לי להכיר את היהדות. אני רואה הרבה הרצאות מענינות וחשובות. בברכה פלונית

תשובה

שלום

ובכן אין כל איסור לבקר אצל אימך בשבת, תקיימי מצוות כיבוד אם גם כשהטלויזיה דלוקה שם, פשוט את לא תצפי בבית אימך בטלויזיה, וכבר תמצאי שם עיסוק אחר. נשיאת `מטריה` בשבת, אף שהסכמת הפוסקים האחרונים שיש בכך איסור, וכל מי שנושא מטריה פורץ גדר, מכל מקום מכיון שבעבר היו כמה פוסקים שהתירו נשיאת מטריה, ומכיוון שכפי שציינת את מתחילה כעת לשמור שבת בהדרגה, לכן אפשר להניח את האיסור על המטריה כשכבר תזכי להתקדם יותר בשמירת שבת. אז גם תיווכחי שאין קושי בהימנעות ממטריה בשבת, מאות אלפי שומרי שבת מסתדרים מצויין בגשם ללא מטריה, ומכסים את הראש בניילון מיוחד.

ותבורכי מן השמים - מנשה ישראל