חברה והשקפה

מפקד בצבא - כיצד לנהוג?

  • ו' אב התשע"ט

שאלה

שלום כבוד הרב,
בקרוב, בס"ד, אני עתיד לפקד על חיילים/חיילות בצבא. אשמח לעצות בנדון. כיצד להתנהג, עד כמה להיות ותרן, כמה קשוח, ובאיזה נושאים?
מניח שהנושא רחב, ואשמח גם לקבל הפניות לחומר לימודי נוסף. לאחרונה השקעתי בלימוד בנושא עבודת המידות לקראת התפקיד.

התפקיד אינו קרבי, אלא משרדי - לשכה. כ-2 חיילים/חיילות.

תשובה

שלום וברכה

סליחה על האיחור הרב במתן התשובה עקב עומס על המערכת לא ראיתי את שאלתך עד הנה ואיתך הסליחה

חשוב מצד אחד לעמוד על זה שהעבודה תיעשה בשלימות ובלי חפיפות ומצד שני יש לתת כבוד והערכה רבה לפקודים תחתיך ולנהוג בהם בחמלה ובחסד ולא לרדות בהם חלילה.

לנסות להיכנס לנעליים  שלהם ולהבין ואתם ולסייע להם בכל מה שאתה יכול.

בטוחני שכך אתה נוהג וה' יהיה בעזרך שתצליח בכל אשר תפנה.