חברה והשקפה

שכר מצווה

  • ו' אב התשע"ט

שאלה

שאלה: האם יש מושג של אכילת שכר מצוות בעולם הזה?

והאם יש קבלת שכר על מצוות בעולם הזה?

כי מצד אחד כתוב שכר מצווה בהאי עולמא ליכא

ומצינו שהקבה משלם שכר מצוות הרשעים בעולם הזה כדי לכלות שכרם

ומצינו שיוחנן כהן גדול איבד עולמו בשעה אחת שניהיה צדוקי

ואם כן יש שכר

האם הנאות שנהנים כאן בעולם הזה הם על חשבון שכר המצוות?

וכן ראינו שמי שמעמיד עצמו בסכנה מנכים לו מזכויותיו, ומה הגדר בזה?

תשובה

שלום וברכה

אכן לרשעים שיש להם מעט מצוות הקב"ה משלם שכר רב בעולם הזה כדי שלא יצטרך לתת להם את שכרם בעולם הבא.

כאשר האדם מבקש נס וכדו' יש מקרים שמורייד לו מהשכר לעולם הבא. על כן על האדם לבקש מבורא עולם תמיד רק מתנת חינם ולא לבקש מאת ה' בשכר המצוות של האדם.