חגים ומועדי השנה

האם יש שינוי בתפילה לנשים בתשעה באב?

  • ז' אב התשע"ט

שאלה

שלום רב,
האם בתשעה באב אומרים בבוקר פרשת העקידה? וחוץ מכך, האם יש שינוי כלשהו בתפילה לנשים?
בברכה ובתודה,
הדס

תשובה

שלום רב,

מותר לומר פרשת העקידה בתשעה באב (ערוך השלחן סימן תקנד סעיף ו).

למנהג הספרדים יש להוסיף בברכת בונה ירושלים נחם ה' אלוקינו את אבלי ציון וכו' בכל התפילות ערבית שחרית ומנחה (שו"ת יחוה דעת חלק א' סימן מד), ומנהג האשכנזים לאומרו רק בתפילת מנחה (רמ"א סימן תקנז).

למנהג הספרדים יש להוסיף עננו בכל התפילות בברכת שומע תפילה (שלחן ערוך סימן תקסה סעיף ג), ומנהג האשכנזים לאומרו רק בתפילת מנחה (רמ"א שם).

בברכה,

הלל מאירס