העמים הגוים לעתיד לבוא

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום אדון הרב! אדון הרב נכון שלעתיד לבוא כל העמים הגויים שפגעו בעם ישראל יושמדו,וכל אלה שלא פגעו ישארו וישרתו את הדקוש ברוך הוא איתנו,אך איך הם יוכלו לשרת את הבורא איתנו..הריי הם לא יודים את ההלכות והמיצוות ואפילו לא מכירים בבורא (כמו היפנים והסינים שלא פגעו בנו)

תשובה

שלום וברכה

הגויים שלא הרעו לעם ישראל יהיו מעלי מס למלך המשיח, ועמדו זרים לרעות את צאן עם ישראל, ויספחו אלינו לבקש להיות עבדים לבית ישראל, כך מבואר בתנ"ך. וכמובן שאז יכירו כולם במלכות שד-י, וכמבואר בתפילת עלינו לשבח. עַל כֵּן נְקַוֶּה לְּךָ יְהֹוָה אֱלֹהֵינוּ לִרְאוֹת מְהֵרָה בְּתִפְאֶרֶת עֻזֶּךָ. לְהַעֲבִיר גִּלּוּלִים מִן הָאָרֶץ. וְהָאֱלִילִים כָּרוֹת יִכָּרֵתוּן. לְתַקֵּן עוֹלָם בְּמַלְכוּת שַׁדַּי. וְכָל בְּנֵי בָשָׂר יִקְרְאוּ בִשְׁמֶךָ לְהַפְנוֹת אֵלֶיךָ כָּל רִשְׁעֵי אָרֶץ. יַכִּירוּ וְיֵדְעוּ כָּל יוֹשְׁבֵי תֵבֵל.

כִּי לְךָ תִּכְרַע כָּל בֶּרֶךְ. תִּשָּׁבַע כָּל לָשׁוֹן. לְפָנֶיךָ יְהֹוָה אֱלֹהֵינוּ יִכְרְעוּ וְיִפֹּלוּ. וְלִכְבוֹד שִׁמְךָ יְקָר יִתֵּנוּ. וִיקַבְּלוּ כֻלָּם אֶת עֹל מַלְכוּתֶךָ. וְתִמְלֹךְ עֲלֵיהֶם מְהֵרָה לְעוֹלָם וָעֶד. כִּי הַמַּלְכוּת שֶׁלְּךָ הִיא וּלְעוֹלְמֵי עַד תִּמְלֹךְ בְּכָבוֹד. אכי"ר

בברכה - בנימין שמואלי