תפילה וברכות

תפילה

  • י"ג אב התשע"ט

שאלה

קבלתי סרטון שבו הרב (הרב זמיר) מסביר שאנחנו מתפללים כדי לבקש דברים וזה מחזק את הקשר שלנו עם בורא עולם וזו הסיבה שה' מחכה שנתפלל אליו כדי לתת לנו ובגלל זה מתפללים כל יום 3 תפילות...
השאלה שלי היא: אם אנחנו מתפללים כדי לבקש מה' מה שחסר לנו אז כשזה מגיע לנו כביכול אנחנו לא צריכים להתפלל אליו יותר והתפילה כאילו תלויה בדבר וזה לא כמו ששומרים שבת כי ה' ציווה, אנחנו לא מתפללים כדי לחזק את הקשר עם ה' אלה כדי שימלה את המשאלות שלנו...
לפעמים אני חושבת שמה שמגיע לי אני יקבל אם ה' רוצה, אני לא צריכה רק לבקש ממנו. כלו' בתפילה אני מעדיפה יותר להודות על העבר ופחות לבקש (במיוחד על דברים גשמיים.. ) כמו שאני לא רוצה שיתקשרו אליי רק כדי לבקש את עזרתי...
א. האם אפשר הסבר לדבר (מעדיפה מהרב זמיר...)
ב. האם אני מפסידה את מה שמגיע לי משמיים בגלל הדרך הזו?
תודה רבה

תשובה

שלום וברכה,

התפילה היא צורת הבעה של ביטחון בכך שהקב"ה שולט במצבנו, ויכול לשנותו בכל עת כפי רצונו הטוב. ויש בה זיכוך לנשמה המתקשרת ליוצרה.

הקב"ה הוא שמאותת לנו על הצורך להתפלל מתוך המחסור. אין הוא דומה לאדם ש"משתעמם" או "מתעייף" לשמוע אותך, אלא בדיוק להיפך, הקב"ה קרוב למי שקוראים לו באמת.

אנו יודעים שתם הצורך הרוחני להתפלל בעניינים גשמיים - רק אם התמלא מבוקשנו, או אם איננו מרגישים עוד בצורך לאותו דבר שחסר לנו. כל זה מתייחס לעניינים גשמיים, אך על עניינים רוחניים צריך להתפלל כל הזמן.

אנו מבקשים להיפטר מן הסבל - כי הוא מקשה עלינו לקיים את המצוות. אך הקב"ה יכול לתת טוב נגלה וטוב נסתר. יש הרבה מחסומים שהתפילה היא זו שפותחת אותם. והקב"ה נתן לנו את הכח להתפלל כדי שנשיג את התיקון המיועד לנו, וכך יפתחו השערים להשגת טוב נגלה.

אך כמובן שיהודי צריך לקבל ייסורים באהבה או לפחות בהכנעה - כי הם נועדו לטובתו הרוחנית. אך אין הדבר סותר שיחד עם זאת גם נבקש מהקב"ה שיקל את הייסורים וימיר אותם בתפילות ועמל התורה, כדי שייאפשר לנו לעבוד אותו בנוחות ולהגדיל את שכרנו הרוחני בעסק התורה והמצוות. הרבה פעמים תפילה מלהב מזככת את הנשמה - ובדרך זו מסירה את הצורך באותם ייסורים.

למה הקב"ה רוצה שנתפלל?
https://www.hidabroot.org/article/2927

אם הכל לטובה - אז למה צריך להתפלל?
https://www.hidabroot.org/he/article/3024
מאמר זה יעשה לך סדר בדברים בעז"ה.

בברכה,

דניאל בלס שלום וברכה,

התפילה היא צורת הבעה של ביטחון בכך שהקב"ה שולט במצבנו, ויכול לשנותו בכל עת כפי רצונו הטוב. ויש בה זיכוך לנשמה המתקשרת ליוצרה.

הקב"ה הוא שמאותת לנו על הצורך להתפלל מתוך המחסור. אין הוא דומה לאדם ש"משתעמם" או "מתעייף" לשמוע אותך, אלא בדיוק להיפך, הקב"ה קרוב למי שקוראים לו באמת.

אנו יודעים שתם הצורך הרוחני להתפלל בעניינים גשמיים - רק אם התמלא מבוקשנו, או אם איננו מרגישים עוד בצורך לאותו דבר שחסר לנו. כל זה מתייחס לעניינים גשמיים, אך על עניינים רוחניים צריך להתפלל כל הזמן.

אנו מבקשים להיפטר מן הסבל - כי הוא מקשה עלינו לקיים את המצוות. אך הקב"ה יכול לתת טוב נגלה וטוב נסתר. יש הרבה מחסומים שהתפילה היא זו שפותחת אותם. והקב"ה נתן לנו את הכח להתפלל כדי שנשיג את התיקון המיועד לנו, וכך יפתחו השערים להשגת טוב נגלה.

אך כמובן שיהודי צריך לקבל ייסורים באהבה או לפחות בהכנעה - כי הם נועדו לטובתו הרוחנית. אך אין הדבר סותר שיחד עם זאת גם נבקש מהקב"ה שיקל את הייסורים וימיר אותם בתפילות ועמל התורה, כדי שייאפשר לנו לעבוד אותו בנוחות ולהגדיל את שכרנו הרוחני בעסק התורה והמצוות. הרבה פעמים תפילה מלהב מזככת את הנשמה - ובדרך זו מסירה את הצורך באותם ייסורים.

למה הקב"ה רוצה שנתפלל?
https://www.hidabroot.org/article/2927

אם הכל לטובה - אז למה צריך להתפלל?
https://www.hidabroot.org/he/article/3024
מאמר זה יעשה לך סדר בדברים בעז"ה.

בברכה,

דניאל בלס