חברה והשקפה

האם הקדוש ברוך הוא ״מתערב״ לנו במחשבות?

  • י"ג אב התשע"ט

שאלה

שלום כבוד הרב,

ידוע לי ממאמרים והרצאות של רבנים כגון הרב זמיר כהן, הרב יגאל כהן ועוד, שהמחשבה היא בידי האדם, והאדם צריך לשלוט במחשבות שלו ושיהיו תמיד חיוביות בעזרת השם.
השאלה שלי היא האם הבורא שלנו דוחק אותנו לחשוב דבר מה מסויים או להגיע לתובנה כלשהי על ידי התערבות ודחיקתנו לחשוב מחשבה ספציפית או הגעה לתובנה כלשהי?

תודה מראש, קורן.

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

חשיבה חיובית היא דבר חיובי מאוד, התורם מאוד לבריאות הנפשית. אך יותר ממה שחשוב לחשוב מחשבות חיוביות, חשוב להאמין ולבטוח בקב"ה שהכול לטובה, ולהכניע את רצוננו לפניו, גם אם איננו מקבלים את מבוקשנו. ראי כאן בנושא מידת הביטחון:

https://www.hidabroot.org/question/225877

הקב"ה בהחלט מנסה אותנו על ידי מחשבות של יצר רע, הגורמות לנו לערער באמונה והביטחון שלנו בו. האדם לא בוחר את המחשבות שיתעוררו בו, אך הוא בוחר אם לקבלן או לדחותן.

בברכה,
דניאל בלס