האם דינו של אב מאמץ כאב ביולוגי?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

ברצוני לשאול מאיזה גיל של הבת,אסור שאדם יגע בה האם האיסור הוא מוחלט לא לגעת בה בכלל,או שמותר לו נגיעה בכתף או ביד ומה הסייג הזה בא ללמדנו ומה מקורו ואיפה זה מופיע בשולחן ערוך שאלה נוספת בנושא: האם דין אב מאמץ הוא כדין אב ביולוגי בתודה, סימונה

תשובה

שלום וברכה

האיסור הוא משום קיבה לערווה, ולדעת רוב הפוסקים הוא מגיל תשע ואילך, והמקור הוא בהלכות נידה, שם מבואר שאסור לנגוע בנדה והפוסקים השוו את זה לכל אשה אסורה. והנגיעה אסורה כדי שלא יבואו לידי חטא.

ואין דין האב המאמץ כדין האב הביולגי, ואסור הוא בנגיעה. בברכה - בנימין שמואלי