חברה והשקפה

שאלה

  • י"ד אב התשע"ט

שאלה

שלום רב,

1. האם יש מעשה/חטא שעליו אין מחילה גם אם חוזרים בתשובה ?
2. האם יש גיל שממנו מתחילים לקבל את העונש או כל גיל מרגע שנולדים נכנס למניין העבירות של האדם ?
3. האם את העונשים על המעשים אנו מקבלים בעולם הזה או לאחר פטירה?
4. האם עניין העונשים לגברים ונשים הוא אותו הדבר?
5. האם עבירה שעברתי בעצמי או שגרמתי למישהו אחר לעבור העונש עליה זהה?
תודה

תשובה

שלום וברכה

1. אין דבר שאין עליו תשובה.

2. מגיל בר מצוה הכל נרשם וראוי לשוב בתשובה גם על חטאים שלפני הבר מצוה.

3. מי ששב בתשובה שלימה נכונה ואמיתית אינו מקבל עונש כלל. לצדיקים בורא עולם נותן עונש בעולם הזה כדי שלא ייענשו לאחר המיתה ולרשעים להיפך.

4. כן.

5. המחטיא את הרבים עונשו גדול יותר כמובן ויש לו להשתדל בכל לב להשיב את חבירו בתשובה על החטא.