נשים

חטאי העבר

  • י"ד אב התשע"ט

שאלה

שלום רב.
לצערי הרב מאוד חטאתי בעבר עם גבר נשוי, לא באה להצדיק את עצמי אבל חשוב לי לציין שהוא באמת ניצל אותי, לא אהבתי אותו ולא נהנתי להיות איתו, הייתי במצב נפשי לא קל אחרי טראומות ,הוא היה הבוס בעבודה ואני נשבעת ששנאתי את עצמי על זה. באותה תקופה הכרתי את בעלי וכשהבנתי שאני יכולה לזכות בבעל טוב ובאהבה חתכתי קשר עם ההוא. זה היה לא פשוט , הוא רדף אותי , עזבתי את העבודה לא רק אצלו אלא גם עבודה אחרת כי הוא לא הפסיק להתקשר ולבוא. בקיצור אני נשואה כבר ארבע עשרה שנה, אוהבת את האיש שלי אהבת נפש וכבר בכיתי נהרות של דמעות על חטאיי. חשובלי לציין שהרבה לפני שהתחתנתי כבר לא היה לי קשר איתו, אבל היה איזה חודש בתחילת ההיכרות עם בעלי שהיה לי קשר גם איתו באמת כי הוא רדף אותי ולא ידעתי איך להתייצב ולומר לו תעזוב אותי. ועדיין, למרות החרטה הכנה שלי והצער והכאב, ולמרות שלאיש שלי היה איזה שהוא קשר עם אישה במהלך ההריון השני שלי וקיבלתי באהבה וסלחתי כי הרגשתי שזה הגיע לי בגלל האישה של ההוא , עדיין זה לא חדל לייסר אותי. תמיד כשאני שומעת על גבר נשוי שמנהל רומן אני מצטערת ומתייסרת ומרגישה כאילו בגדתי באיש שלי כי בתחילת הקשר שלנו ההוא עדיין היה בתמונה ופעםאחת גם שכב איתי אחרי שכבר הכרתי את בעלי(הרבה לפני שהתחתנו) בקיצור אין לי מנוחה, לפעמים זה כל כך כואבלי שאני מרגישה שאין לי כוחות לשאת את הצער הזה. אני מרגישה מזוהמת ודחויה בפני בורא עולם. מה עושים? זו בגידה בבעלי? בורא עולם יכול לסלוח לי?

תשובה

שלום וברכה

מאחר ואת מתחרטת על כל העבר ומאחר ומהנישואין עד היום את נאמנה לבעלך ואני מניח שאת גם שומרת את הלכות הטהרה וטובלת לטהרתך הרי שאת זכית לכפר על עוונך ואינך דחויה חלילה מבורא עולם אלא אהובה ומקובלת אצל בורא עולם.

היי חזקה והמשיכי ללכת בדרך ה' ובעז"ה תזכי לכ השפע ולכל הישועות.