תפילה וברכות

האם מותר לשליח ציבור להתפלל בשני מניינים?

  • י"ז אב התשע"ט

שאלה

שליח ציבור שהתפלל במניין ראשון ויש מניין אחר של אנשים, שאף אחד מהם אינו יודע להתפלל ולא לקרוא בתורה - האם מותר לו להתפלל בהם ולזכות להם, למרות שכבר התפלל במניין קודם? אם כן, מה דין ברכות קריאת שמע - האם מותר לו לחזור עליהן שוב?

תשובה

שלום וברכה

אם הם ממש לא יודעים להתפלל והם רוצים לשמוע את כל התפילה ולצאת ידי חובה מדין שומע כעונה מותר למי שכבר התפלל לעבור לפני התיבה ולהקריא להם בקול רם את כל התפילה.

אם מדובר בכאלו שיודעים להתפלל ורק לא ידועים לעבור לפני התיבה אי אפשר לומר את ברכות ברוך שמא וישתבח וברכות קריאת שמע אלא יאמר את הקדישים וברכו וכן תפילת המעידה וקריאת התורה.