האם עפ"י תורתנו מישהו יכול להגיע לירח?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

האם לפי תורתנו מישהו יכול להגיע או לנגוע בירח

תשובה

לפי תורתנו כשאדם בונה חללית ועולה לירח . אכן הוא נוגע בירח... היום שבו נחתו האמריקאים הראשונים על הירח היה זה לפי התאריך העברי יום ה` באב.

כשסיפרו את ענין ה`עליה` לאחד מגדולי הדור, לקח לידו ספר בראשית וקרא (בראשית א טו) "והיו למאורות ברקיע השמים להאיר על הארץ ויהי כן", ואחרי שחשב קצת אמר: הנה הכל מרומז בתורה, "להאיר על", ראשי תיבות: ל`יום ה` א`ב י`גיעו ר`אשונים ע`ל ל`בנה.

בהצלחה - מנשה ישראל