חברה והשקפה

איך נכנסו כל כך הרבה חיות לתיבת נח?

  • י"ט אב התשע"ט

שאלה

נשאלתי ע"י חבר לגבי תיבת נח, איך יכול להיות שכל חיות העולם הגיעו מכל מקום בעולם, שזה יכול להיות מרחקים אדירים ויבשות שונות, אל תיבת נח? ואיך היה מספיק מקום לכ"כ הרבה חיות? ולגבי האוכל וכו'
אשמח לקבל תשובה שאוכל לענות לחבר לגבי כל הנושא המסובך הזה.
בברכה,
מאיר

תשובה

בס"ד

שלום וברכה,

ישנם רק 5500 מינים של יונקים בכל כדור הארץ; 6000 מינים שונים של זוחלים; 6000 מינים של דו-חיים; 10,000 מינים של ציפורים.
בכל כדור הארץ אין יותר מ-35 מחלקות של בעלי חיים שונים (Phylum), ולא יותר מ-1000 משפחות שונות של בעלי חיים (לדוגמה עכבישאים היא משפחה בפני עצמה, שכוללת בה את כל מיני העכבישים. כלביים היא משפחה שכוללת את כל מיני הכלבים). פירוש הדבר שנח היה צריך להכניס לתיבה בין 1000 ל-2000 יצורים בלבד, מספר שאינו גדול יותר מגן חיות ממוצע בימינו (ובהערכות גבוהות ביותר יש אומרים ש-16,000 חיות נכנסו לתיבה, בהתחשב בעובדה שרוב החיות בעולם הן למעשה קטנות). כך שהיו די והותר "שורשי מינים" בתיבה, כדי להביא למגוון בעלי החיים הנצפה כיום בטבע.

בתיבת נח היתה קומה שלמה שנועדה לאכסון מזון. ראה עוד במאמרי "שאלות על תיבת נח והמבול":

https://www.hidabroot.org/article/68426

בברכה,
דניאל בלס