שבת

עבודה במעבדה רפואית בשבת

  • כ' אב התשע"ט

שאלה

שלום כבוד הרב,

יש לי שאלה:

הציעו לי עבודה במעבדה רפואית בתחום של השתלות איברים.
המנהל של המעבדה אמר לי שלפעמים צריך לבוא ולעבוד בשבת כי זה פיקוח נפש.

העבודה במעבדה רפואית זו היא:
אנחנו לא מטפלים בחולה באופן ישיר.
אנחנו עושים כמה מבחנות שונות כדי לדעת האם אפשר לעשות השתלת איברים או לא.
התוצאות שלנו עוזרות לרופא.

השאלה שלי היא : כשהבת חולים או המעבדה רפואית מתקשר אלי בשבת, האם מותר לי לענות ?
האם מותר לי לבוא ברכב לעבוד במעבדה זו בשבת ולהפעיל כל המכונות ולכתוב ולהדליק את האור וכיוצא בזה ?

אם התשובה היא שמותר, האם זה מותר עם שינויים או לא, כלומר אני יכול לכתוב ולעשות כל המלכות כמו בחול או צריך לשנות את אופן כתיבה או הדלקת האור (כמו להדליק את האור עם מרפק וכיוצא בזה) ?

או אני צריך לסרב את העבודה זו ואני מחפש עבודה אחר ?

תודה על התשובות
בברכה,

תשובה

שלום וברכה

אכן זה פיקוח נפש של ממש. ועליך לבוא מיידית לכל קריאה ולעשות כל מה שצריך.

כתיבה עדיף שתיעשה בעט של שבת אם יש אפשרות שיהיו מוכנים מראש עטים כאלו במעבדה אבל חלילה להשתהות עקב כך אפילו רגע אחד.