מעשר כספים

  • כ"ב אב התשע"ט

שאלה

כבוד הרבנים והצוות הנכבד, בעניין כספי מעשר. ישנו איסור לתת יותר מחומש. אשמח לדעת איך מעריכים חומש ואיך זה מתקשר להכנסה שלנו? דבר אחר, כרגע אני עובד עם משכורות נמוכות יותר מחודשים קודמים, והתרומות שלי לגבי מוסדות תודה ותרומות לעניים בישיבות נשארו באותן סכומים וברוך ה אני במצב טוב בחשבון ומעבר לזה קשה לי לבטל את חלק מהתרומות החשובות האלו (שזמן רב אני תורם) בשל הכנסות קטנות יותר כרגע, ולכן שלא אצטרך לעבור על יותר מחומש. מה ממליץ הרב? איך לפעול? תודה רבה ואשריכם ישראל

תשובה

שלום וברכה

מותר לך להמשיך ולתרום סכומים אלו ולחשב את הצדקה הזו על שם העתיד כביכול הנך נותן הלוואה לקופת הצדקה ובעז"ה כאשר תוויח יותר תקזז את זה מהצדקה. זו סגולה גדולה להרווחה בפרנסה.