כהן שהתחתן עם יהודייה שאביה גוי, האם הילדים שלו חללים?

  • כ"ג אב התשע"ט

שאלה

ראיתי באתר הידברות שאסור לכהן להתחתן עם יהודייה שהיא בת של נוכרי. במידה והכהן הזה כן התחתן איתה, האם הילדים של הכהן הם כוהנים או חללים? תודה!!

תשובה

שבוע טוב,

יש מחלוקת גדולה אם הילד הזה חלל או לא, ולכן לצאת לכל הדעות טוב שיזהר מלשאת כפיים ולא לטמאות למת, אבל לעלות לתורה ראשון שאין איסור לישראל אלא שיש מצוה לקרוא לכהן - יש להקל עליו.

מקורות: שו"ת שרידי אש (סימן עא).

בברכה,

הלל מאירס