חברה והשקפה

מסרים כפולים?

  • כ"ה אב התשע"ט

שאלה

שלום רב,
אני מקבל קצת מסרים כפולים שאני לא ממש יודע איך להתייחס אליהם..

מצד אחד אומרים שאין הבדל בין אף יהודי..כולנו אחים וכו'..מצד שני לא שותים יין שפתח אדם שלא שומר שבת (יש עוד הלכות לגבי יהודי שלא שומר שבת)

אז בעצם כן יש הבדל בין יהודי ליהודי....?
תודה רבה!

תשובה

שלום וברכה

יהודי ביסודו דומה לחבירו כל אחד ואחד יכול להתעלות לדרגות גבוהות.

אבל ישראל המחלל שבת הוא גורם נזק רב לנפשו ואסור לשתות מיינו, אף שהוא יכול לשקם את עצמו על ידי תשובה ולהיות שוב דומה כל ליהודי כי שורש נשמתו היא דומה לכל יהודי אחר ורק הפגמים שהוא ופגם בנפשו מקלקלים את דרגתו.