חברה והשקפה

האם אפשר להתלבש בצניעות בלי לשמור שבת ?

  • כ"ז אב התשע"ט

שאלה

שלום הרב,
אני בחורה בת 23 שמאוד רוצה להתחזק. לקחתי על עצמי כמה דברים קטנים להתחיל איתם.
לשמור שבת במלואה עדיין קשה לי, כי אני גרה בבית חילוני.
רציתי לדעת האם אני יכולה להתלבש בצניעות בכל יום, אפילו אם אני לא שומרת שבת במלואה?
אמרו לי שעדיף שלא, כי זה יכול לבלבל את הסובבים אותי ויחשבו שאני דתיה.

תשובה

שלום וברכה

אשרייך ואשיר חלקך שזכית לכך וה' בוודאי יתן לך את הכוחות לעלות עוד ועוד.

חשוב לדעת שכל מצווה ומצווה שעושים מקבלים שכר אף אם חלילה חוטאים בדברים אחרים על כן בוודאי אף אם לא זכית לשמור שבת אין זה מצדיק לא ללכת חלילה בצניעות.

כמו כן בשבת עצמה אף שאולי את מרגישה שאת עדיין לא יכולה לדקדק בכל פרטי ההלכות אין זה אומר שאינך יכולה לשמור על שאר ההלכות כי כל מלאכה ומלאכה הינה בפני עצמה ועל כל פעם שאת נמנעת מלעשות מלאכה  את תקבלי שכר רב ועצום ובעז"ה תצליחי בקרוב גם להגיע לשמירת שבת מלאה.

הרבה הצלחה,

בנימין שמואלי

למדור צניעות, לחצו כאן.

העיתונאי דודו כהן והרב זמיר כהן בתוכנית שמעניקה תשובות לכל השאלות שלא היה לכם את מי לשאול, הפעם בנושאי צניעות. מדוע ההתעסקות חסרת הפשרות בנושאי צניעות? מדוע אישה נשואה צריכה לכסות את ראשה למרות שלא מדובר באיבר אינטימי? ומה בעייתי בריקודים מעורבים או ברחצה משותפת בים ובבריכה?