שבת

מקור להלכות

  • כ"ז אב התשע"ט

שאלה

בס"ד
שלום וברכה,
נשאלתי על כל מיני פרטים של הלכות שיש היום
השאלות של אנשים שכן משתדלים לשמור איך אינם רואים הגיון בדברים מכן נובעות השאלות אשמח למידע ותשובה מעמיקה בנושא אפילו קישור לסרטון בעניין זה
השאלות כך:
מאיפה נולדו כל ההלכות ומדוע?

לרפא אומרים אסור בשבת אלה עם כן פיקוח נפש למה? הרי מה עדיף שיסבול האדם בשבת? כאבי ראש וכדו

לכיון מים של הדוד שיתחמם ע"י שעון שבת למה מה להתקלח במים קרים עדיף? לסבול בשבת? למה?
וכו וכו שאלות מסוג זה
אנני מספיק בקיע לתת תשובה כמובן רואה מתוך השאלות שצריך לעשות הקדמה על מנת שהתשובות האלה יתבארו תודה

תשובה

שלום וברכה

התורה ניתנה לנו בהר סיני התורה שבכתב והתורה שבעל פה והתורה שבעל פה מפרשת את התורה שבכתב. כמו כן יש גזירות דרבנן שנעשו על ידי הסמכות שבורא עולם נתן לחכמים.

לפי התורה איסור שבת הוא איסור כרת וסקילה ועל פי כללי התורה אין היתר לחלל שבת אפילו לכאבים ורק להצלת חיי האדם הותרו כמעטו כל האיסורים בתורה אבל בשביל כאבי ראש לא התירה התורה לחלל שבת וכך גם לצורך הצלת בעלי חיים לא הותר חילול שבת מן התורה.

גם דברים שנגזרו על ידי חכמים יש להם כללים מתי יש לסבול כדי לא ליפול בחילול שבת ומתי התירו חכמים איסורי דרבנן משום צער.

מקווה שהדברים ברורים.