השבת אבידה

  • כ"ז אב התשע"ט

שאלה

שלום

יום אחד, חניתי את הרכב שלי בשדה, סמוך לשדה פתוח. לאחר שחניתי את הרכב , הילדים אמרו לי שיש חבילה חדשה של נייר טואלט שנמצא ליד האוטו. כנראה שמישהו ערך קניות ושכח להכניס זאת לרכב.
יש לציין שבמקום מחנים יהודים וערבים.
כאשר רציתי לצאת מהחניה ראיתי שיש רכב של ערבי שרוצה לחנות במקום. והנייר טואלט עדיין שם.
אמרתי לילדים להכניס את הנייר הטואלט לאוטו כי גם כך אם אני לא אקח מישהו אחר יקח.

האם צריך לקיים השבת אבידה על דבר כזה, במצב ובמקום כזה?

תודה

תשובה

שלום וברכה

אם הרוב אינם יהודים, מותר לקחת את החבילה. אם הרוב יהודים, מותר לקחת את החבילה רק לאחר שעבר זמן רב שהבעלים כבר הספיקו להבחין שהחבילה נשכחה.