חברה והשקפה

ניצחון יצר הרע

  • כ"ח אב התשע"ט

שאלה

שלום כבוד הרב.
ניצחתי את יצר הרע בדקה ה90 עוד רגע נפלתי בהנחת תפילין, אינטרנט, תפילות.. ותמיד אני בדרך של השם גם אם אני כבר הכי למטה ונופל עוד רגע אני פשוט קם ומפסיק.
ורציתי לדעת מה זה עושה בשמיים?
זה מרגיש כאילו לא קורה כלום?
תמיד אני שומע שאנשים מרעידים את השמיים למעלה שמנצחים את יצר הרע, זה אמת או שקר?

תשובה

שלום וברכה

בוודאי שכל התגברות שלך עושה רעש עצום בעולמות העליונים ומכריזים בבית דין של מעלה עליך ועל מעלתך הגדולה ואין בזה ספק כלל.

העולם הזה הוא עולם של הסתר - עולם שלא רואים בו את הנעשה בעולמות העליונים. אם היינו רואים את כל הנעשה שם לא היה לנו ניסיונות כלל וזה פשוט ולכן הקב"ה סוגר את עינינו כדי שנמשיך להיות בניסיון אולם בעולם האמת תראה כמה גדולים מעשיך לאין שיעור ולאין קץ , כמה אסונות מנעת בכל פעם שהתגברת על היצר וכמה שפע טוב הבאת לעם ישראל ובעיקר רוב הנחת שגרמת לבורא על כל התגברות והתגברות.

חזק ואמץ גיבור החיל,