נשים

הכנות לפני טבילה

  • א' אלול התשע"ט

שאלה

שלום רב,

עד היום הייתי עושה כמעט תמיד את כל ההכנות לילה לפני הטבילה וביום הטבילה הייתי יושבת באמבטיה של מים בערך 20 דק',
רציתי לשאול, האם הישיבה במים הינה חובה? וכן- האם ניתן גם את זה לעשות לילה קודם או שצריך דווקא באותו יום?

תודה רבה
וישר כח

תשובה

שלום וברכה

החפיפה צריכה להיות לכתחילה סמוך לטבילה ולא יום קודם. אולם אפשר לעשות את כל ההכנות כהורדת שיער וציפרניים לילה לפני כן ואז את הרחיצה והחפיפה לעשות באותו יום.

בשעת הצורך מותר להקדים את החפיפה ביום אחד וצריך להיזהר שלא יהיה דבר חוצץ ולהתקלח שוב סמוך לטבילה ולעיין היטיב בגוף ובשיער שאין חציצה ואין קשרים.

בהצלחה רבה,