מה עושים עם חוב שלא יודעים בדיוק כמה חייבים?

  • ג' אלול התשע"ט

שאלה

במסגרת מגורים שהייתי גרה בעבר היה קיוסק שנוהל ע''י אחת הבנות וכל פעם היינו לוקחות ומשלמות לה, יצא והצטבר לי שם חוב ושכחתי מזה, אחרי שנים, אני לא זוכרת סכום מדויק אלא רק טווח של סכומים בערך. מה עליי לעשות? תודה רבה על העזרה

תשובה

שלום רב,

את צריכה לשלם לה את הסכום שאין לך ספק לגביו. ולגבי שאר הסכום שאת מסתפקת בו - מעיקר הדין את פטורה מלשלם לה. ומכל מקום טוב תעשי אם תתפשרי איתה ותגיעו לעמק השווה, ובזה תצאי מכל חשש.

מקורות: יעויין שלחן ערוך חושן משפט (סימן עה סעיף יח) וש"ך (ס"ק סז).

בהצלחה רבה,

הלל מאירס