חברה והשקפה

תפילה במנין ותחזוקת משפחה

  • ג' אלול התשע"ט

שאלה

שלום רב,
אני ובעלי מגדלים 4 ילדים מקסימים ב"ה בגילאים 3 עד 14.
עד לאחרונה בעלי היה מתפלל תפילת יחיד בבית ומאז שאביו נפטר ע"ה לפני חודש הוא החל להקפיד להתפלל במנין את כל התפילות. הוא החל ממש לחפש ולרדוף אחרי כל מניין שיש בקרבת מגורנו כדי שיצליח לזכות להיות חזן. אני מאד שמחה על התהליך החיובי ובהחלט מבינה את חשיבותו, כמובן, אלא שזה מצריך ממנו קימה מאד מוקדמת בבוקר, הליכה למנחה מיד אחרי העבודה ולאחר מכן לערבית.
בנוסף הוא נוהג לבקר את אימו שגרה רחוק מאיתנו בתדירות גבוהה הרבה יותר.
מן הסתם כל העול של הטיפול בילדים ותחזוקת הבית נופל עלי בלבד. אני גם עובדת מחוץ לבית במשרה מלאה וזה מקשה עלי מאד.
חשוב לי שבעלי ימשיך בדרך שבחר בה אלא שהדבר גורם לאי שקט בבית ופגיעה בזוגיות.
אשמח לקבל עצה.
תודה

תשובה

שלום וברכה

ראשית אכן הדבר מבורך מאוד ויש לעודד את בעלך מאוד שימשיך להקפיד על תפילה בציבור זה מעלה אותו ואת כל הבית כמה וכמה דרגות גבוהות ברוחניות וישפיע לטובה על הילדים ועל הפרנסה ועל כל הליכות הבית.

מומלץ לקחת קצת עזרה מבחוץ כגון עוזרת פעמיים בשבוע שתסייע לך במטלות הבית קצת כדי שיהיה לך זמן לנשום ובעז"ה בזכות התפילה בצבור תזכו לשפע ברכה והצלחה ולישועת ה' בכל הענינים.