מה ההבדל בין הקבלה לכישופים?

  • ג' אלול התשע"ט

שאלה

כבוד הרב שלום וברכה,
אני לא כל כך מבינה בסוגיות הקבלה אבל אני כן יודעת שהמקור הינו מצד הקדושה וישנם רבנים הטוענים לצרף קמעות ומגלים עתידות אם זה בספר הזוהר לדוגמה .
אבל אני יודעת שאסור לגלות את העתיד שכן רציכים להיות תמימים עם השם אבל תורת הקבלה הינה מצד הקדושה ואינה כמו הכשפים שמקורם מצד הטומאה
מה בעצם נחשב לכישוף ואיך אפשר לזהות ממה להמנע
והאם מותר לשאול על עתיד האדם עבור תקווה והדרכה לקבלת החלטה?

תשובה

שלום וברכה

א. מבואר בתורה שמותר לשאול בנביא אמת לדעת עתידות ורק בכוחות הטומאה אסור לדרוש.

ב. אמת שיכולים לשנות את הגזירה על ידי תפילה.

ג. כיום קשה לסמוך על כל הבאבות למיניהם ואין ללכת לפותחי זוהר וכיוצ"ב שהם שקרנים במקרה הטוב ובעלי כוחות לא רצויים במקרה פחות טוב.

רק גדולי ישראל יראי ה' יש ללכת איליהם ולבקש את ברכתם ואת תפילתם.