הבדלי הלכה

  • ד' אלול התשע"ט

שאלה

אם יש לנו תורה אחת איך זה שיש הבדלים כלכך גדולים למשל בהילכות שבת בין ספרדים לאשכנזים
דברים שאצל אשכנזים חילול שבת אצל ספרדים מותר לכתחילה???

תשובה

שלום וברכה

משחרב בית מקדשינו והפסדנו את הסנהדרין שהיתה בלשכת הגזית, ישנם מחלוקות שאין להם הכרעה סופית ועל כל אחד ללכ תלפי הבית דין הגדול שבמדינתו האשכנזים הולכים לפי הרמ"א שהוא היה גדול האשכנזים והספרדים נהוגים כמרן הבית יוסף. הם הבתי דין של כל שבט ושבט וכל אחד צריך לנהוג לפי בית דין ששייך איליו עד ביאת גואל צדק במהרה בימינו אמן.

חיזיק ואמצי,